Paras pikavippi 2024

pikavippi kuva

Pikavippivertailu - Yleistä tietoa pikavipeistä


Pikavipeillä tarkoitetaan pienisummaisia (alle 600 euron) lainoja, jotka voidaan nostaa tilille heti. Jos etsit isompia lainoja voit lukea artikkelimme lainoista.

Vaikka pikavipit eivät edelleenkään ole taloudellisesti kannattavin vaihtoehto, muutti 1.9.2019 voimaan tullut laki niitä huomattavasti parempaan suuntaan.

Halvin Pikavippi


Vuoden 2020 loppuun asti kaikkien lainojen todellinen maksimikorko on 10%. Tämä on vaikeuttanut erityisesti pienten lainojen saatavuutta, sillä ne eivät ole erityisen kannattavia lainojen myöntäjille. Kuluttajalle tämä on kuitenkin hyvä uutinen, sillä ainakin yksi pikavippisivu on vielä toiminnassa.

Ege.fi on tällä hetkellä ainut tietämämme pikavippien myöntäjä, joka omien sivujensa mukaan myöntää pikavippejä 10% todellisella vuosikorolla. Esimerkiksi 100 euron lainasta tulee takaisin maksettavaa vain 105,83 euroa (5,83 euroa enemmän), kunhan laina maksetaan takaisin 30 päivän sisällä.

Ege.fi:n lainattavat summat ovat 50, 100 ja 150 euroa. Takaisinmaksuaika on aina yhden kuukauden.

Muut Vaihtoehdot - Pikavippi Vertailu


Emme ole tietoisia muista pikavippien myöntäjistä, joiden sivut olisi päivitetty ottamaan huomioon poikkeustilanne. Tämän takia on vaikea sanoa, saako heiltä ollenkaan lainoja tällä hetkellä, ja jos saa, niin millä korolla. Seuraavilta sivuilta on kuitenkin ainakin ennen saanut pikavippejä siedettävällä korolla:

Halino myöntää 500 - 4000 euron lainoja n. 16% todellisella vuosikorolla. Halinon lainojen takaisinmaksuaika vähintään 12 kuukautta, jolloin nimelliskorosta kerkeää kertyä enemmän kustannuksia. Jos haet isompaa lainaa pidemmällä laina-ajalla, niin Halino voi olla hyvä vaihtoehto.

Vivus tarjoaa 300 - 600 euron lainoja neljän kuukauden maksuajalla ja n. 20% todellisella vuosikorolla.

Myös Ferratumilla on aikaisemmin ollut hyviä tarjouksia pikavipeilleen.

Lisätietoa Pikalainoista - Haittapuolia ja vaaroja

Todellinen vuosikorko

Jokainen lainanjakaja on vastuullinen ilmoittamaan lainan todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko kuvaa lainan kulujen kokonaismäärää, ottaen huomioon koron ja muut lainaan liittyvät palkkiot. Todellinen vuosikorko on nopea tapa vertailla eri lainojen kokonaiskustannuksia.

Kohtuullinen todellinen vuosikorko pikalainalle on suunnilleen 20-25%. Historiallisesti, etenkin pikalainoista puhuttaessa, monet pikalainat ovat olleet jopa 100-250% luokassa. Todellista vuosikorkoa katsomalla huomaa helposti jos lainaan on yritetty piilottaa ylimääräisiä kuluja.

Laskumyöhästymiset, lisämaksut ja velan kierre

Kun lainaa ei pystytä maksamaan takaisin ajoissa, sille kertyy lisäkuluja. Maksupäivän siirtämisestä voidaan neuvotella lainantarjoajan kanssa, mutta sekin yleensä maksaa. Kun laskun maksu myöhästyy, tulee maksettavaksi muistutusmaksuja ja lainalle kerääntyy myös pidemmältä ajalta korkoa. Lisämaksut kerääntyvät todella helposti ja pienet velkasummat nousevat suuriksi.

Pikalainoilla on huono maine, koska velallisille tulee usein eteen tilanne, jossa alkuperäistä lainaa ei pystytä maksamaan takaisin. Tällöin tulee usein otettua uusi pikalaina. Velat kerääntyvät ja ennen pitkää taakka on ylitsepääsemätön.

Pikalainaa ottaessa talous kannattaa suunnitella tarkasti etukäteen. Lainaa ei tule hakea, jos ei ole täysin varma, että sen pystyy maksamaan takaisin alkuperäisen sopimuksen mukaisesti.

1.9.2019 lakimuutos lyhyesti

Uusi lakimuutos on muuttanut pikavippimarkkinoita oleellisesti. Monet lainantarjoajat ovat joko lopettaneet tai siirtyneet välittämään isompia lainoja. Muut taas ovat pyrkineet nostamaan laina-aikoja ja tarjoamaan maksullisia lisäpalveluita lainoille. Tässä muutama pääkohta muutoksesta:

  • - Kaikkien lainojen vuotuinen maksimikorko on 20%
  • - Muiden kulujen maksimimäärä on 150 euroa vuodessa
  • - Edellä mainittuja sääntöjä rikkovissa lainoissa kuluttajan ei tarvitse maksaa korkoa tai muita lisäkuluja ollenkaan

Yhteenveto - Mistä kannattaa ottaa Pikavippi


Tällä hetkellä halvimmat pikavipit tarjoaa Ege.fi. Todellinen vuosikorko lainoilla on tasan 10% ja takaisinmaksuaika on yhden kuukauden. Heikkoutena Ege.fi:n lainasummat ovat vain 50 - 150 euroa, mutta isompia lainoja voikin kannattaa etsiä lainankilpailuttajalta, kuten esimerkiksi Etua.fi:ltä.

Esimerkkinä, 100 euron laina Ege:fi:ltä pitää maksaa takaisin 30 päivässä, ja siitä syntyy 5,83 euroa kuluja.

Ege.fi:n ikäraja on 20 vuotta.