Lainavertailu 2024 - Mistä Lainaa?

kuva

(Mainos)

Lainavertailu - Parhaat tavat ottaa keskikokoisia ja isoja lainoja


Tämä lainavertailu artikkeli käsittelee keskikokoisia (500 - 50,000 euroa) lainoja, sekä vielä isompia lainoja, kuten asuntolainat. Jos haluat nopean pienen lainan heti, lue artikkelimme pikalainoista.

Tämän kokoisia lainoja voi ottaa monessa muodossa, mutta ne vaativat aina käyttäjän täysi-ikäisyyttä, häiriöttömiä luottotietoja ja usein säännöllisiä kuukausituloja. Et yleisesti tarvitse vakuuksia tai takaajia näihin lainoihin, mutta niistä saattaa olla hyötyä. Jos muut asiaa ovat kunnossa, saat varmasti juuri sopivan lainan itsellesi.

Alempana artikkelia löydät listan parhaista pankeista.

Lainan kilpailutus


Netissä on nykyään monia palveluita, jotka kilpailuttavat lainahakemuksesi eri pankkien välillä maksuttomasti. Teet siis yhden hakemuksen netissä, ja saat monia tarjouksia vertailtavaksi. Tämä on nopea tapa tutustua lainoihin, sillä useita tarjouksia näkee yleensä jo muutamassa minuutissa. Hyviä tämänkaltaisia palveluita ovat esimerkiksi seuraavat:

Näillä viidellä lainankilpailuttajalla on laaja valikoima lainantarjoajia (yli 22), joiden välillä laina kilpailutetaan. Lisäksi kaikkien sivut ovat selkeät, ja niissä on selvästi lueteltu eri lainantarjoajat.

Eniten muista poikkea etua.fi, joka kilpailuttaa myös asuntolainat. Muilla taas on enemmän lainantarjoajia listassaan.

Kun käytät lainankilpailutuspalveluita, et sitoudu mihinkään. Yhtään tarjousta ei tarvitse hyväksyä, etkä menetä mitään vaikka et löytäisikään miellyttävää sopimusta. Saat vähintäänkin hyvän yleiskuvan saatavilla olevista lainoista, jota voit käyttää lähtökohtana muita lainoja tutkiessa.

Lainavertailu 2020 (Päivitetty Helmikuussa 2020)


Seuraavassa listassa näet pankkeja joilta voit pyytää suoran lainatarjouksen. Listaan on pelkästään valittu pankkeja, joiden lainaehdot ovat hyviä. Lista ei ole missään erityisessä järjestyksessä. Lainaa voi pyytää vaikkapa jokaiselta erikseen. Tarjouksen pyytäminenhän ei maksa mitään.

Parhaat lainat

Kysymysmerkillä merkittyjä kohtia ei ole tarkkaan ilmoitettu.

Komplett-Bank

Lainasummat: 1,000 - 50,000 €

Laina-aika: Määrittelemätön

Ikäraja: 23 vuotta

Avausmaksu: 45 €

Vuotuiset lisäkulut: 96 €

Nimelliskorko: 4.9 - 19.9%

Tod. vuosikorko alk.: (ei tiedossa)

Komplett on vuonna 1996 perustettu norjalainen verkkokauppa, joka vuonna 2014 aloitti myös pankkipalvelut Norjassa. Komplett tuli Suomeen vuonna 2016.

Instabank

Lainasummat: 500 - 50,000 €

Laina-aika: 3 - 15 vuotta

Ikäraja: 23 vuotta

Avausmaksu: 90 €

Vuotuiset lisäkulut: 60 €

Nimelliskorko: 7.99 - 19.99%

Tod. vuosikorko alk.: (Ei tiedossa)

Instabank on uudempi norjalainen pankki, joka perustettiin vuonna 2016. Instabank tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksuaikatauluun, jossa asiakas voi itse muokata kuukausierien määrää.

Santander

Lainasummat: 2,000 - 50,000 €

Laina-aika: 2 - 10 vuotta

Ikäraja: 24 vuotta

Avausmaksu: 49 €

Vuotuiset lisäkulut: 96 €

Nimelliskorko: 4,61 - 11,51 %

Tod. vuosikorko alk.: 5,07%

Santander on vuonna 1857 Espanjassa perustettu suuri pankki. Heillä on toimintaa melkein kaikissa Euroopan maissa.

Euroloan

Lainasummat: 500 - 10,000 €

Laina-aika: 6 - 60 kuukautta

Ikäraja: 20 vuotta

Avausmaksu: 0 - 150 €

Vuotuiset lisäkulut: 0 - 150 €

Nimelliskorko: 0 - 19,9%

Tod. vuosikorko alk.: 16,43%

Euroloan perustettiin Suomessa vuonna 2007 TopA Finance nimellä, jonka se muutti vuonna 2009 Euroloaniksi. Euroloan on aina keskittynyt enemmän pienempiin lainoihin.

Lainan kilpailuttajat


Seuraava lista sisältää parhaat lainankilpailuttajat. Kaikki seuraavat palvelut ovat suunnilleen samanlaisia ja maksuttomia. Paras vertailukohta on pankkien määrä, joiden välillä laina kilpailutetaan.

Kaikkien seuraavien lainan kilpailuttajien laina-ajat ovat 1 - 15 vuotta.

Parhaat Lainanvertauspalvelut

Freedom Rahoitus

Lainasummat: 1,000 - 60,000 €

Ikäraja: 20 vuotta

28 eri pankkia joiden välillä laina kilpailutetaan.

10/10

Etua

Lainasummat: 500 - 50,000 €

Ikäraja: 18 vuotta

23 eri pankkia joiden välillä laina kilpailutetaan. Kilpailuttaa myös asuntolainat 500,000 euroon asti.

10/10

Zmarta

Lainasummat: 1,000 - 60,000 €

Ikäraja: 20 vuotta

27 eri pankkia joiden välillä laina kilpailutetaan.

10/10

Rahalaitos

Lainasummat: 500 - 70,000 €

Ikäraja: 20 vuotta

30 eri pankkia joiden välillä laina kilpailutetaan.

10/10

Rahalaitos

Lainasummat: 500 - 60,000 €

Ikäraja: 18 vuotta

24 eri pankkia joiden välillä laina kilpailutetaan.

10/10

Parhaat lainankilpailutuspalvelut ovat tällä hetkellä ominaisuuksiltaan hyvin tasaisia. Kaikilla on laaja valikoima lainantarjoajia, ja kaikki ilmoittavat lainantarjoajat selvästi sivuillaan. Listasta on jätetty pois monia muita palveluita, jotka eivät täytä näitä kriteereitä.

Suomen suurimmat pankit


Suurimmat Suomessa toimivat pankit tarjoavat yleisesti lainoja vain omille asiakkailleen. Lainaa voi pankista riippuen hakea joko pankin verkkopalvelussa, tai (erityisesti asuntolainaa hakiessa) voidaan varata aika, jossa lainasta keskustellaan pankin edustajan kanssa.

Pankit suuruusjärjestyksessä isoimmasta pienimpään ovat OP, Nordea ja Danske Bank. Pienempiä pankkeja ovat mm. Säästöpankkiryhmä, Aktia Pankki, Handelsbanken, S-Pankki ja POP Pankki.

Yleistä tietoa lainoista ja termeistä


Kulutusluotto

Kulutusluotto tarkoittaa lainaa, joka on annettu kuluttamista eikä esimerkiksi sijoittamista varten. Perinteisiä kulutusluottoja ovat asuntolainat, remonttilainat ja autolainat. Lue lisää Wikipediasta.

Nimelliskorko ja Todellinen vuosikorko

Nimelliskorko on prosentuaalinen määrä jonka maksat lisää lainatusta summasta takaisin vuosittain, mutta tähän summaan EI kuulu muita lainasta seuraavia kuluja. Muita kuluja ovat mm. kuukausimaksut ja lainannostopalkkiot. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon KAIKKI lainaan liittyvät kulut. Käytännössä nimelliskorkoa ei kannata edes katsoa, koska sillä voidaan antaa virheellinen kuva todellisesta koron määrästä. Tarkasta aina todellinen vuosikorko!

Joustolaina

Joustolaina (tunnetaan myös: joustoluotto, tililuotto tai luottotili) tarkoittaa lainaa jolla voit nostaa tilillesi tarvittavan määrän rahaa sovitusta maksimisummasta milloin vain. Korkoa maksetaan vain siitä summasta, minkä siirrät tilillesi. Sopimuksesta riippuen jokaisesta nostosta saatetaan periä pieni maksu, tai tilin ylläpitämisessä saattaa olla kuukausimaksu.

Joustolaina vs Suora laina

Joustolaina saattaa olla hyvä vaihtoehto, jos et ole varma kuinka paljon rahaa tarvitset. Voit nostaa lisää rahaa tilillesi nettisivujen tai tekstiviestin avulla milloin vain. Joustoluottoon ei myöskään tarvita vakuuksia.

Toisaalta et myöskään voi etukäteen laskea tarkalleen kuinka paljon kuluja kertyy. Suoran lainan ottaessa tiedät tarkalleen kuinka paljon joudut maksamaan korkoa ja missä erissä ne täytyy maksaa.

Yhteenveto - Paras Laina


Lainojen kilpailutus ilmaisen palvelun avulla on halvin ja yleisesti helpoin tapa ottaa lainaa. Jos näistä palveluista pitäisi valita yksi ylitse muiden, olisi se luultavasti Etua.fi heidän monipuolisuutensa vuoksi: Heillä on kokenein palvelu, hyvä kokoelma eri lainantarjoajia joiden välillä laina kilpailutetaan, ja he kilpailuttavat myös asuntolainoja.

Lainaa kilpailuttaessa tarjouksen saaminen voi kestää muutaman päivän, mutta parhaan tarjouksen odottaminen on yleensä sen arvoista. Tarjouksen pyytäminen ei sitouta sinua yhtään mihinkään ja palvelun käyttö on maksutonta. Pääset Etua.fi:n palvelun sivuille alla olevasta painikkeesta.

Myös muita vaihtoehtoja voi kannattaa vilkaista tämän sivun keskiosiossa olevasta listasta. Zmartalla, Freedom Rahoituksella ja Rahalaitoksella on palvelussaan enemmän kilpailutettavia pankkeja.